Връщане на стока и рекламации

Клиентът има право да върне закупената от него стока в рамките на 14 дни от датата на получаването ѝ без да е длъжен да посочва причина, без да дължи неустойка или обезщетение и без да заплаща каквито и да било разходи, с изключение на разходите по обратно изпращане на стокaта. 

Стойността на стоката ще бъде възстановена или ще бъде заменена взависимост от желанието на клиента.

При спазване на споменатия по-горе срок от 14 (четиринадесет) дни възстановяването на сумата на клиента ще се извърши в срок от тридесет дни, считано от датата на доставка на продуктите или сключването на съответната поръчка за услуги.

Възможно е от възстановената сума за продуктите да бъдат удържани транспортните разходи за връщането (ако е приложимо).

Възстановяването на сумата може да се извърши само чрез банков превод.

Във всички случаи възстановяването на сумата за поръчаните, доставени и след това върнати продукти ще се извърши само при условие, че след преглед на върнатите продукти от страна на MoiteStoki” LTD бъде установено, че те са с ненарушена цялост и в добро състояние (без да са използвани и без следи от монтаж), че оригиналната търговска опаковка е ненарушена, не е облепвана с тиксо и лепенки на куриера.

В случай на съществено несъответствие между доставените и поръчаните продукти и/или услуги клиентът, след като е отправил рекламацията си към MoiteStoki” LTD при условията, посочени в раздел Рекламация, може да ги върне на MoiteStoki” LTD, ако е получил разрешение при условията, предвидени в споменатия раздел.

Ако клиентът има валидни основания за рекламация (например изпратен е различен от поръчания продукт), не се дължат разходи за връщането на продуктите.

В случай на грешка в поръчката на клиента (каталожен номер, предназначение, марка, количество, адреси), клиентът трябва да се свърже с moitestoki.com по електронна поща ([email protected]) най-късно до един час след приемане от негова страна на потвърждението на поръчката си, за да поиска незабавното ѝ анулиране. Анулирането на поръчката ще доведе, в зависимост от случая, до последствията, предвидени в раздел отказ от поръчка, като се има предвид следното:

1. В случай, че пратката за изпращането на поръчаните продукти е била вече подготвена или услугите са били извършени към момента на получаване от moitestoki.com на искането за анулиране от клиента, последният няма друга възможност, освен да откаже доставката на поръчаните продукти или услуги, като поиска от превозвача незабавното връщане на поръчката и напише върху талона за доставка „Отказано“, без да подписва талона.

2. Във всички случаи възстановяването на цената на поръчаните, доставени и след това върнати продукти ще се извърши само при условие, че върнатите продукти бъдат прегледани от “MoiteStoki” LTD и бъде преценено, че са с ненарушена цялост и в добро състояние (без да са използвани и без следи от монтаж).

Под продукт се разбира както самият продукт, така и опаковката му. Опаковката в никакъв случай не трябва да бъде скъсана, замърсена, облепена с лепенки и тиксо или с надписи.

Важно!

1. Предметът на сделката трябва да е в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП.

2. Правото на отказ от договор и връщане на продукти не се прилага за слушалки тип “тапи”, както и други продукти за лична хигиена, като запечатани стоки, свързани с хигиената или защита на здравето съгласно чл.57, т. 5 от ЗЗП.


Рекламация

Рекламацията се извършва когато Клиентът е изпълнил следните условия:

1. Прилага сканирано копие или снимка на документ, издаден при заплащането на стоката. В общия случай, при изпратена стока със Еконт с наложен платеж, това е разписката за наложеният платеж.

2. Попълва по-долната форма за право на отказ съгласно чл. 52, ал.2 и ал.4 от ЗЗП.  След попълване на формата се генерира файл в PDF формат, който клиентът следва да принтира и разпише.

3.Изпраща сканирано копие или снимка на разписаният документ за право на отказ, заедно с документа за извършен наложен платеж на е-мейл адрес: [email protected]

4. Изпраща за собствена сметка закупената стока обратно към подателя “MoiteStoki” LTD

5. При коректно изпълнени изисквания по т.1, т.2, т.3, т.4 по-горерекламацията ще бъде уважена, сумата ще бъде възстановена на клиента чрез Банков Превод по IBAN сметка, предоставена от Клиента в по-горната форма за право на отказ (Т.3)

moitestoki.com си запазва правото да отхвърли всяка претенция за връщане на стоки, в случаите, когато продуктите не са върнати в съответствие с гореописаните условия.


Гаранция

Според гаранционните условия клиентите могат да се възползват от една от следните опции:

Дефектен артикул

Ако вашият артикул пристигне повреден или не работи, моля в рамките на 7 дни от получаването му, да се свържете с нашия отдел „Обслужване на клиенти“ и да ги информирате, че продуктът не работи или е получен повреден. След връщане на продукта на адреса, предоставен от отдел Обслужване на клиенти, ние ще ви изпратим нов продукт за наша сметка.

Моля клиентите да спазят следните стъпки за връщане на продукт, който не работи или е получен повреден:

 • Свържете се с нашия отдел „Обслужване на клиенти“ не по-късно от 7 дена от получаване на стоката;
 • Изпратете ясна снимка или видео на повредения или дефектен продукт и на опаковката;
 • Изпратете документ за направеното плащане на куриера;
 • Връщането на продукти става по един от утвърдените от нас методи на изпращане; нашият отдел „Обслужване на клиенти“ ще Ви предостави повече информация как да извършите връщането;
 • След като получим продукта и потвърдим, че той е дефектен, ще ви изпратим нов и разходите за връщане ще Ви бъдат възстановени в съответствие с документа за връщане. Ако обаче техническият ни екип установи, че артикулът е в изправност, таксата за връщане остава за Ваша сметка.

Гаранция за ремонт

Гаранционният срок на продукта е стандартен – 1 месец, считано от датата на получаване, в рамките на които имате право на безплатен ремонт. Всеки безплатен ремонт трябва да бъде съгласуван с производителя.
За да получат гаранция за поправка от 1 месец, клиентите трябва да направят следното:
– Свържете се с нашия отдел за обслужване на клиенти не по-късно от 1 месец от датата на доставката.
– Продуктите, които искате да предоставите за ремонт не трябва да бъдат механично счупени, повредени от външна причина, не трябва да са разглобявани, модифицирани, надраскани, да сте се опитвали да поправите и трябва да бъдат върнати заедно с оригиналната си опаковка и всички компоненти и аксесоари, с които са били доставени. Ако клиентът е повредил или злоупотребил с продукта/продуктите, той няма да има право на безплатен ремонт. Въпреки това клиентите могат да върнат продукта за своя сметка и да платят таксата за ремонт по свое желание. В подобни случаи таксата на доставката за връщане ще бъде за сметка на клиента.
– За да е валидна заявката Ви за гаранционно обслужване, трябва да представите доказателство за плащане (документ от куриера).
– Връщането на продуктите трябва да бъде чрез един от одобрените ни методи за изпращане; Нашият отдел Обслужване на клиенти  ще Ви предостави допълнителна информация.
– Клиентите заплащат транспортните такси за връщане на пратката, а ние – таксите за доставка на вече ремонтирания артикул обратно.

Преди да предприемете връщане на продукта, моля прочетете внимателно инструкциите на продукта по отношение на премахване на неизправности, част от инструкциите за употреба, намиращи се в опаковката на продукта и/или на нашия уебсайт.


Оплаквания

Този уебсайт ще вземе под сериозно внимание всяка получена обратна връзка, като оплаквания и съвети и ще се съобрази с тях максимално бързо и ефективно.

За оплаквания, свързани с поръчки, направени през Уебсайта, моля изпратете имейл на нашия отдел „Обслужване на клиенти“ чрез контактите на нашия уебсайт, за най-бързо разрешаване на случая. Нашият екип прави всичко възможно да обърне достатъчно внимание на всеки Клиент. Това предизвиква натоварване на телефонната ни линия. За контакт използвайте е-мейл адрес: [email protected]. За да ни улесните и по-бързо да обработим Вашето оплакване, моля опишете подробно всички детайли на жалбата, отбележете номера на поръчката и данните Ви за контакт.

  ФОРМУЛЯР ЗА РЕКЛАМАЦИИ

  (Замяна или възстановяване на сума)


  До „MoiteStoki“ LTD,
  С адрес 20-22 Wenlock Road, London, England, N1 7GU  Продукт:*


  Номер на поръчка:*


  Стоката е поръчана на:*


  Стоката е получена на:*


  Име на потребителя:*


  Телефон на потребителя:*


  Причина за връщане:*


  Желая:*


  IBAN сметка (в случай на възстановяване на сума):

  SWIFT/BIC:


  Днешна дата:*


  Клиентът има право да върне закупената от него стока в рамките на 14 дни от датата на получаването ѝ без да е длъжен да посочва причина, без да дължи неустойка или обезщетение и без да заплаща каквито и да било разходи, с изключение на разходите по обратно изпращане на стокaта.
  Внимание!

  След генериране на формуляр с Вашите данни, моля, следвайте инструкциите, посочени в абзац Рекламация, намиращ се по-горе в тази страница.